Presentaties voor gemeenten

Naast dat wij als WheelChair Mafia bekend staan om zwarte rolstoel humor op social media en het beheren van diverse groepen en kanalen, zijn we ook te boeken voor een presentatie, discussieplatforms, opening van een evenement, training, etc.

WheelChair Mafia is ontstaan doordat de oprichter Frank Sanders, het leven in een rolstoel niet kon accepteren. Hij zocht een uitlaatklep om al zijn dagelijkse uitdagingen kenbaar te maken aan de wereld. WheelChair Mafia bood hem de mogelijkheid om hulp en ondersteuning van andere rollers te vinden die voor dezelfde uitdagingen stonden. Deze informatie en krachtwil Frank nu ook met alle andere rollers delen door zoveel mogelijk informatie te bieden over het leven in een rolstoel. Deels doen we dat via onze social media kanalen maar WheelChair Mafia beheerd ook diverse  discussieplatforms voor rollers en gehandicapten in het algemeen. Inmiddels hebben deze platformen meer dan 10.000 ledenen waar dagelijk velen vragen worden gesteld en gelukkig ook vele oplossingen worden gegeven. Zo proberen wij het leven van rollers en alle gehandicapten te verbeteren.

De schat aan informatie die WheelChair Mafia ontvangt over het rolstoel leven van en door de rollers zelf is verwerkt in de presentaties van WheelChair Mafia. Daarnaast vertelt Frank open en eerlijk hoe zijn acceptatieproces is verlopen, waarom deze zo lang heeft geduurd en hoe hij anderen hiervoor wil behoeden. Door een langzaam slopende ziekte kwam hij uiteindelijk vanaf zijn 30e in een rolstoel terecht waardoor zijn acceptatie proces volledig anders verliep dan bij zijn compagnon. Thomas Maas heeft bij een auto ongeluk een dwarslaesie opgelopen en was daardoor van de een op de andere dag overgeleverd aan het rolstoel leven. Zijn spontane, avontuurlijke en vrije leven voor het ongeluk veranderde in één klap door het ongeluk en ik moest mijn leven aanpassen. Twee totaal verschillende acceptatieprocessen waardoor Frank & Thomas soms beide op een andere manier naar het roltoel leven kijken en zelfs op het podium nog van elkaar kunnen leren.

Samen nemen Frank en Thomas het publiek aan de hand van ontelbare humoristische maar echte voorbeelden mee in de wereld van WheelChair Mafia. We vertellen over het omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen. Motivatie en enthousiasme zijn hierbij sleutelwoorden. We willen ons persoonlijke verhaal en onze uitdagingen delen aan de hand van humor en positiviteit. We willen inspireren, ontroeren, dromen delen en tegenslagen overwinnen. We willen onze ervaringen en wijze lessen delen met iedereen, uiteraard met een vleugje zwarte humor, waarbij het publiek wordt vermaakt met een lach en een traan. 

Als gastsprekers “stonden” de mannen van WheelChair Mafia al meerdere keren samen op het podium, waarbij al vrij snel duidelijk werd dat ook wij erg veel verschillen, ondanks die rolstoel. Waar de een nachten van wakker kan liggen, ziet de ander het als een grote hobby. 

Ondanks onze verschillen weten we elkaar echter feilloos aan te voelen en hopen we met ons enthousiasme het publiek aan te steken. We houden van interactie met het publiek, zodat de zaal loskomt en geboeid blijft. Stil zitten (lui in je stoel zitten) is eigenlijk geen optie, het liefst laten we je schudden van het lachen. 

De presentatie kan natuurlijk ook een meer zakelijk karakter hebben (bijvoorbeeld voor relaties of personeel), waarbij een vleugje humor niet kan ontbreken. Hierbij proberen we het (persoonlijke) ondernemerschap te verbinden met ontwikkeling, uitdagingen, humor en levenslessen, waarbij inspiratie de kern is. 

Benieuwd wat WheelChair Mafia voor uw gemeenten of organisatie kan betekenen? Neem dan gerust even contact met ons op via info@wheelchairmafia.nl

Support 2022 (15 t/m 18 juni 2022)

Ervaar onbeperkte mo­ge­lijk­he­den op Support 15 t/m 18 juni 2022 Voor mensen met een bewegingsbeperking is het nog altijd lastig om volwaardig mee te kunnen doen in onze maatschappij. Daarom streeft Support naar een inclusieve samenleving. Dit is hét event dat...
b_shape